top of page
Side view of two female university students brainstorming on their current project with di

Consumentenrecht

Advocatenkantoor Consumentenrecht


Het consumentenrecht is een belangrijke en groeiende rechtstak die de rechten van particulieren beschermt wanneer zij contracteren met een bedrijf. Een bedrijf heeft dikwijls meer kennis van zaken en gebruikt die al te vaak om een onevenwichtig contract af te sluiten. Het consumentenrecht biedt extra bescherming aan de particulier die contracteert met een professioneel.


Bouwrecht Advocaten staat consumenten bij in een geschil met een professioneel. Onze advocaten hebben een doorgedreven kennis van het consumentenrecht. Zowel bij geschillen over online aankopen als bij aankopen gedaan in de winkel kunnen wij u bijstaan.


U kunt vrijblijvend contact met ons advocatenkantoor te Duffel opnemen via het nummer +32 (0) 494 87 23 59 of via het formulier op de contactpagina. Wij helpen u graag op persoonlijke en laagdrempelige wijze met uw juridische kwestie.


Online aankopen advocaat


In onze moderne maatschappij zijn online aankopen alomtegenwoordig. Mensen kopen steeds vaker hun elektronica, kleren, boeken, gereedschap etc. online via een webshop.


Soms gaat er bij de aankoop iets mis en krijgt u bijvoorbeeld een verkeerde maat. De Europese Unie heeft regelgeving uitgevaardigd om particulieren te beschermen bij online aankopen. Zo heeft de consument bijvoorbeeld in de meeste gevallen een termijn van 14 dagen om zich te bedenken en, zonder zich te moeten verantwoorden, een aankoop te herroepen.


Enkele vaak voorkomende geschillen waar ons advocatenkantoor u mee kan helpen zijn:

  • De verkoper wil uw retourzending niet accepteren of u terugbetalen

  • De verkoper komt de garantie op het product niet na

  • Uw bestelling werd niet geleverd en de verkoper vergoed u niet

  • De ontvangen goederen komen niet overeen met de productbeschrijving


Uiteraard zijn er nog veel meer juridische zaken waarmee ons advocatenkantoor u als particulier kan in bijstaan. Bouwrecht Advocaten volgt het consumentenrecht op de voet en staat u bij wanneer er een geschil ontstaat in verband met een verkoop op afstand.


Verboden bedingen in consumentencontract


De wetgever heeft eveneens een lijst gemaakt van contractuele bedingen die de professioneel niet mag opnemen in zijn algemene voorwaarden, om de consument te beschermen tegen lange contractuele voorwaarden die voor hem nadelig zijn.

De lijst van verboden bedingen is toepasselijk op alle contracten gesloten tussen consumenten en ondernemingen, zowel online als offline.


Bouwrecht Advocaten staat u met de nodige expertise bij in elk B2C geschil. Heeft u hier vragen over of heeft u juridische hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij u zo snel mogelijk verder kunnen helpen. U kunt indien gewenst ook langskomen bij ons kantoor in Duffel.

Consumentenrecht: Praktijken
bottom of page