top of page
Lawyer office. Statue of Justice with scales and lawyer working on a laptop. Legal law, ad

Verbintenissen - Contractenrecht

Contractrecht vastgoed - Bouwrecht Advocaten


De monetaire belangen bij de aankoop of verkoop van vastgoed zijn vaak groot voor u of uw onderneming. Daarom is het cruciaal dat de relevante contracten goed zijn opgesteld en geen clausules bevatten waarvan de draagwijdte niet goed gekend is.


Bouwrecht Advocaten zorgt voor een ervaren advocaat die exact weet hoe een praktisch advies te geven of uw rechten en belangen te verdedigen. U kunt vrijblijvend contact met ons advocatenkantoor te Duffel opnemen via het nummer +32 (0) 494 87 23 59 of via het formulier op de contactpagina. Wij helpen u graag op persoonlijke en laagdrempelige wijze met uw juridische kwestie.


Contracten waarmee Bouwrecht Advocaten u kan helpen

Geschillen bij de koop en verkoop


Bouwrecht Advocaten kan u bijstaan bij het betwisten en begeleiden van een koop of verkoop van vastgoed. Ook bij het verbreken van een compromis kunnen wij u begeleiden in het bepalen van de best mogelijke handelswijze. Eveneens wanneer er geschillen na de verkoop zijn, zoals verborgen gebreken of erfdienstbaarheden, kunnen onze ervaren advocaten u adviseren en de gepaste acties uitvoeren.


Ons advocatenkantoor staat zowel particulieren als ondernemingen bij met conflicten rond vastgoedtransacties in de regio Antwerpen. Dankzij onze extensieve ervaring kunnen wij u begeleiden bij het heronderhandelen, bemiddelen of procederen voor de rechtbank.


Transacties van onroerend goed


De koop en verkoop van een onroerend goed gaat gepaard met een uitgebreide en complexe set aan rechtsregels die in acht moeten worden genomen.


Ongeacht of u een particulier bent of een vastgoedtransactie voor een onderneming uitvoert, de bijstand van een advocaat kan een significante hulp zijn om dit soepel te laten verlopen.


Onze uitgebreide ervaring en diepgaande expertise maakt ons de ideale partner om u juridische bijstand te verlenen bij het voeren van onderhandelingen en opmaken van koop- en/of verkoopovereenkomsten.


Indien gewenst kan Bouwrecht Advocaten u ook bijstaan met het uitwerken van zakenrechtelijke constructies op maat van uw project, of u adviseren over de mogelijke fiscale gevolgen van uw transactie.

Controle en betwisting van aannemings- en architectenovereenkomsten


Ons advocatenkantoor is het nichekantoor in de regio Antwerpen - Mechelen om u bij te staan bij het controleren en betwisten van overeenkomsten met uw aannemer of architect. Bouwrecht Advocaten heeft ook de expertise in huis om u bij te staan met het opmaken van allerlei vastgoed gerelateerde overeenkomsten, zoals de aankoop- en verkoopbelofte, intentieverklaringen of een optieovereenkomst.


Onze advocaten kunnen u of uw onderneming ook bijstaan met het interpreteren van clausules of hier met de tegenpartij over onderhandelen. Indien nodig kunnen wij uw rechten en belangen gerechtelijk verdedigen.


Uiteraard kunnen wij in het geval dat u als (onder)aannemer of architect wordt aangesproken op vermeende fouten en (verborgen) gebreken juridische bijstand en advies verlenen.


Bouwrecht Advocaten kan u uiteraard ook met andere vastgoed gerelateerde contracten bijstaan. Heeft u hier vragen over of heeft u juridische hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij u zo snel mogelijk verder kunnen helpen. U kunt indien gewenst ook langskomen bij ons kantoor in Duffel.

Verbintenissen - Contractenrecht: Service
bottom of page